تکنولوژی

Block chain

ما در جهت حمایت و شتاب‌دهی زیست ‌بوم نوآوری در راستای توسعه ی کسب و کارهای دیجیتال برآنیم تا از راهکارها و خدمات مبتنی بر بلاکچین حمایت کنیم. با راه‌اندازی این مرکز، کسب‌وکارهایی که نیاز به استفاده از بلاکچین دارند می‌توانند از پلتفرم این مرکز به عنوان یک زیرساخت آماده بهره‌مند شوند. این مرکز با رویکردی باز و همکاری با شرکای توانمند داخلی وخارجی، به طور اختصاصی تمرکزش حمایت و شتابدهی نوآوری‌های حوزه کسب و کار مبتنی بر فناوری بلاکچین است.

AI

مرکز نوآوری ایرانسل در حوزه هوش مصنوعی در جهت حمایت و شتاب دهی زیست بوم نوآوری ایجاد گردیده است. هدف این مرکز مشارکت در رشد تیم های نوپا و تبدیل نمودن آن ها به بنگاه های تجاری موفق با درآمدی پایدار است. اگر صاحب تیمی توانمند یا کسب و کاری نوپا و یا حتی طرح و یا ایده‌ای جذاب، در حوزه فناوری هوش مصنوعی هستید به ما بپیوندید.

Big Data

کلان داده (Big Data) به حجم عظیمی از داده‌ها گفته می‌شود که پردازش و تحلیل آن‌ها نیازمند تلاش‌های فراوان در سطوح مختلف، جهت استخراج دانش به منظور کمک به تصمیم‌سازی بهتر است. این داده‌های انبوه توسط سیستم‌های اطلاعاتیِ به‌روز و فناوری‌های دیجیتال مانند اینترنت اشیا، رایانش ابری و ... تولید می‌شود. وجود این حجم انبوه از داده‌ها به رشد سریع فناوری‌های دیجیتال منجر شده است. از این رو قصد بر آن است که به مفهوم کلان‌داده، انواع تحلیل‌ها و ارتباط آن با سایر زمینه‌ها مانند رایانش ابری و فناوری‌های مرتبط پرداخته شود. مرکز نوآوری ایرنسل افق‌های درخشانی را پیش روی پژوهشگران قرار می‌دهد تا به توسعه راهکارهای مورد نیازمند در حوزه کلان داده بپردازند.

Biometry

بیومتری (Biometry) شامل اندازه‌گیری‌ها و محاسبات مربوط به خصوصیات انسان است که برای شناسایی و کنترل دسترسی افراد استفاده می‌شود. شناسه‌های بیومتری ویژگی‌های متمایز و قابل اندازه‌گیری بوده که برای برچسب زدن و توصیف افراد استفاده می‌شوند و به عنوان خصوصیات فیزیولوژیکی و رفتاری قابل دسته‌بندی هستند. خصوصیات فیزیولوژیکی به شکل بدن انسان‌ها مربوط می‌شود. به عنوان مثال می‌توان به اثر انگشت، رگ‌های کف دست، تشخیص چهره، DNA، هندسه دست، تشخیص عنبیه و ... اشاره کرد. بیومتری یکی از فناوری‌های تحول‌آفرین عصر دیجیتال است که می‌تواند در سطوح مختلف به تحول دیجیتال کمک کند. از این رو مرکز نوآوری ایرانسل در نظر دارد از تیم‌های خلاق دارای ایده در زمینه بیومتری برای کاربردهای حوزه دیجیتال حمایت کند.

Cloud Computing

رایانش ابری یک اصطلاح کلی برای هر چیزی است که در آن اطلاعات و برنامه‌ها توسط یک فضای خارجی از طریق اینترنت میزبانی می‌شود. این خدمات به سه دسته اصلی تقسیم می شوند: زیرساخت به عنوان یک سرویس (IaaS)، پلتفرم به عنوان یک سرویس (PaaS) و نرم افزار به عنوان یک سرویس (SaaS). یک فضای ابری می‌تواند به‌صورت خصوصی یا عمومی باشد. یک فضای ابری عمومی، خدمات را به هر شخصی از طریق اینترنت ارائه می‌دهد. در مقابل، یک فضای ابری خصوصی یک شبکه اختصاصی یا یک مرکز داده است که خدمات میزبانی شده را برای تعداد محدودی از افراد، با تنظیمات دسترسی و مجوز خاص فراهم می‌کند. صرف‌نظر از عمومی یا خصوصی بودن فضای ابری، هدف از رایانش ابری فراهم کردن دسترسی آسان و مقیاس‌پذیر به منابع محاسباتی و خدمات فناوری اطلاعات است. زیرساخت‌های ابری شامل مؤلفه‌های سخت افزاری و نرم افزاری مورد نیاز برای اجرای صحیح مدل محاسبات ابری است. محاسبات ابری همچنین می‌تواند به عنوان محاسبات ابزاری یا محاسبات براساس تقاضا (On-demand computing) در نظر گرفته شود. نام رایانش ابری از نماد ابری که اغلب برای نشان دادن اینترنت در فلوچارتها و نمودارها استفاده می‌شود، الهام گرفته شده است.

Robotics

رباتیک شاخه ای از مهندسی مکانیک، مهندسی برق، مهندسی الکترونیک و علوم کامپیوتر است که به طراحی، ساخت، بهره برداری و استفاده از ربات می پردازد. رباتیک فن‌اوری جدیدی نیست ولی توانایی کاربردش در تمام‌ عرصه‌های علوم و تاثیرش در فناوری‌های دیگر اهمیت زیادی دارد. بهره گیری از علم رباتیک می‌تواند منجر به کاهش هزینه و افزایش دقت گردد. تیم هایی که در حوزه های مطرح شده از این تکنولوژی بهره می برند مورد حمایت شرکت ایرانسل قرار خواهند گرفت.

پردازش زبان طبیعی (Natural Language Processing)

پردازش زبان طبیعی (NLP) زیرمجموعه‌ای از زبان‌شناسی، علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی است که به تعاملات بین رایانه‌ها و زبان انسان مربوط می‌شود. به بیان دیگر، NLP چگونگی برنامه‌ریزی رایانه‌ها به منظور پردازش و تجزیه و تحلیل حجم زیادی از داده‌های زبان طبیعی است. با استفاده از NLP می‌توان شکاف بین ارتباطات انسانی و درک رایانه‌ای را پر نمود.

اینترنت اشیا (Internet of Things | IoT)

اینترنت اشیا (Internet of Things | IoT) به ارتباط اشیاء، جمع آوری داده‌ها و به اشتراک گذاری آن‌ها از طریق اینترنت گفته می‌شود. متصل کردن اشیا به اینترنت و افزودن حسگرها به آن‌ها، سطحی از هوشمندی دیجیتال را به آن‌ها اضافه می‌کند؛ این هوشمندی به اشیا امکان تعامل با سایر اشیا را با بهره‌گیری از داده‌های بلا‌درنگ، بدون مداخله انسانی فراهم می‌کند. اینترنت اشیا می‌تواند در هر دو زمینۀ کسب‌وکار و زندگی شخصی تاثیر قابل ملاحظه‌ای را برای انسان‌ها داشته باشد.